Įkaitinkite kepimo krosnelę arba grilį.
Dideliame dubenyje išplakite jogurtą, 2,5 šaukšto alyvuogių aliejaus, citrinos sultis, česnaką, druską ir kajeno pipirus. Sudėkite susmulkintus lapinius kopūstus, išmaišykite ir atidėkite kambario temperatūroje, kol paruošite krevetes.
Sumaišykite krevetes su likusiu alyvuogių aliejumi ir kepkite orkaitėje arba ant grotelių 4-5 minutes, ištraukite ir leiskite šiek tiek atvėsti.
Į dubenį su kopūstais sudėkite krevetes, avinžirnius, pomidorus ir svogūną, gerai išmaišykite.
Pašildykite mikrobangų krosnelėje paplotėius ir įdarykite juos paruošta mase.
Pitas galima pakeisti lavašu, lapinius kopūstus - bet kokiomis jūsų mėgstamomis salotomis. Receptas tinka sotiems ir sveikiems pietums.
Komentarai