Kvietinių miltų paplotėliai

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
24
Ingredientai:
  • Miltai, 4 stikl.
  • Druska, 1 a.š.
  • Kepimo milteliai, 2 a.š.
  • Vanduo, 1,5 stikl.
  • Taukai, 2 v.š.
@ Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Sudėkite taukus ir minkykite kartu su miltais, kol sušoks į trupinukus. Įpilkite vandens, išminkykite ir palikite kelioms minutėms, kad pasidarytų elastingesnė ir minkštesnė. Padalinkite į 24 dalis, suformuokite iš jų rutuliukus.

  2. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinio stiprumo ugnies. Iškočiokite paplotėlius (pabarstykite miltais, kad mažiau kibtų). Kepkite keptuvėje, kol susidarys oro pagalvėlės ir apskrus, tada apverskite ir apkepkite iš kitos pusės. Išimkite iš keptuvės ir padėkite šiltai, kol baigsite kepti kitus paplotėlius.

  3. Šie paplotėliai labai paprasti, greitai ir lengvai paruošiami. Puikus būdas pakeisti nusibodusią duoną!

Receptą atsiuntė: Gabija

Komentarai

Greita receptų paieška