Lašiša su daržovių troškiniu

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Lašišų filė (gabaliukai po ~200-250 g), 4 vnt.
  • Svogūnas, 1 vnt.
  • Cukinija (didesnė), 1 vnt.
  • Paprika, 1 vnt.
  • Konservuoti, smulkinti pomidorai, 1 stikl.
  • Aliejaus, 5 v.š.
  • Druskos, pipirų, džiovintų žolelių, 1 žiups.
  • Citrinos riekelės, 4 vnt.
Gaminimo instrukcija:
  1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, apkepinkite smulkiais kubeliais pjaustytą svogūną, tuomet sudėkite kubeliais ar juostelėmis pjaustytą cukiniją ir papriką, patroškinkite apie 10 min. Supilkite sutrintus ar smulkiai pjaustytus konservuotus pomidorus, berkite šaukštelį cukraus (jis subalansuos pomidorų rūgštumą), pagardinkite druska, pipirais, džiovintomis žolelėmis, galite įdėti lauro lapelį. Ugnį sumažinkite ir troškinkite 10-20 min. (troškinimo laikas priklauso nuo to, kaip smulkiai supjaustėte daržoves) iki kol daržovės suminkštės.
    Žinoma, daržovių troškiniui galite naudoto pačias įvairias daržoves, jų likučius, tiks salierai, bulvės, galima įmaišyti saujelę apvirtų ryžių ar kitokių kruopų.

  2. Lašišos filė apiplaukite, sudėkite odeles žemyn ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min. Neperkepkite, nes lašiša išsausės. Keptą lašišą ištraukite, apiberkite druska, pipirais, leiskite 5 min. pastovėti.

  3. Į lėkštę dėkite daržovių troškinio, gabaliuką lašišos, kurį apšlakstykite trupučiu alyvuogių aliejaus ir citrinos sultimis.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai

Greita receptų paieška