Lengvai paruošiama česnakinė duona

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
12
Ingredientai:
  • Miltai, 3 stikl.
  • Cukrus, 3 v.š.
  • Itališkas prieskoninių žolelių mišinys, 2 a.š.
  • Česnakų granulės, 1 a.š.
  • Didelis kiaušinis, 1 vnt.
  • Pienas, 1 stikl.
  • Rapsų aliejus, 0,33 stikl.
  • Tarkuotas čederis, 1 stikl.
Gaminimo instrukcija:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Dideliame dubenyje sumaišykite pirmus 5 komponentus, kitame inde išplakite kiaušinį, pieną ir aliejų.

  2. Į miltų mišinį įmaišykite sūrį ir plakinį.

  3. Šaukštu sudėkite masę į riebalais išteptą kepimo formą ir kepkite orkaitėje 25-30 minučių, arba tol, kol per vidurį įsmeigtas dantų krapštukas bus sausas.

  4. Jeigu kepate ketaus keptuvėje, reikės maždaug 45-50 minučių, jeigu keksiukų formelėse - užteks pusvalandžio.

  5. Ši duona tinka beveik prie visko :) Prieskonių mišinį šiai duonai galite pasiruošti ir patys: lygiomis dalimis sumaišykite džiovintus bazilikus, raudonėlius, rozmarinus, mairūnus, kalendras, čiobrelius ir aitriųjų paprikų dribsnius.

Receptą atsiuntė: Violeta

Komentarai

Greita receptų paieška