Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir apkepkite supjaustą svogūną, tada sudėkite į 4 dalis perpjautus pievagrybius ir gaminkite, kol tie suminkštės.
Pabaigoje sudėkite šviežią tarkuotą imbierą (arba imbiero miltelius), perspaustą česnaką.
Sudėkite keptuvės turinį į dar šiltus lęšius ir viską pertrinkite iki vienalytės masės. Atvėsinkite.
Pagal skonį pagardinkite druska ir prieskoniais, įmaišykite citrinos sulčių.
Patiekite su duona, trapučiais arba duoniukais, papuoškite taip, kaip patinka: pabarstę linų sėmenimis arba smulkintais žalumynais, uždėję pomidoro riekutę ar paprikų juostelių.
Tinka lengviems ir sveikiems pusryčiams, arba tiesiog kaip užkandis. Skanaus!
Komentarai