Liežuvį gerai nuplaukite, įdėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir užkaiskite. Kai užvirs, įdėkite morką ir svogūną, 2-4 lauro lapus, 4-5 gvazdikėlius, keletą pipirų, druskos. Nugriebkite putas.
Po 2 valandų išimkite morką (galima ir anksčiau, jei naudosite ją papuošimui). Liežuvis turi virti apie 3,5 valandos. Kai išvirs, įmeskite porai minučių į šaltą vandenį - galėsite labai lengvai nulupti odą. Atvėsinkite ir supjaustykite.
Įdėkite į puodą 2-3 šaukštus želatinos ir užpilkite pakaitintu iki 80 laipsnių ir nukoštu sultiniu (šaukštui želatinos - 1 stiklinė sultinio). Maišykite, kol želatina ištirps.
Gražiai išdėliokite lėkštėje liežuvį, petražoles, alyvuoges, morkos griežinėlius. Atsargiai užpilkite sultiniu ir padėkite į šaldytuvą sustingti.
Komentarai (1)