Makaronai su moliūgais ir prieskoniais

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Fetučiniai (ilgi juostiniai makaronai), 350 gr.
  • Sviestas, 2 v.š.
  • Perspaustos česnako skiltelės, 2 vnt.
  • Trinti moliūgai, 0,75 stikl.
  • Riebus pienas, 0,5 stikl.
  • Tarkuotas Parmezano sūris, 0,66 stikl.
  • Smulkinti rozmarinai, 0,5 a.š.
  • Tarkuotas muskato riešutas, 0,25 a.š.
  • Kapotos petražolės, 2 v.š.
Gaminimo instrukcija:
  1. Į puodą su pasūdytu vandeniu sudėkite makaronus, virkite, kaip nurodyta ant pakuotės, iki "al dente" (makaronai turi būti truputį kieti). Nusunkite.

  2. Negiliame puode ant vidutinio stiprumo ugnies ištirpinkite sviestą, sudėkite česnaką, kepkite apie minutę, kol česnakas taps perregimas, įmaišykite rozamrinus, moliūgų tyrelę, supilkite pieną ir gerai išmaišykite. Įmaišykite pusę stiklinės tarkuoto sūrio, muskatą, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Pavirkite apie 5 minutes arba iki norimos konsistencijos.

  3. Nukaiskite puodą, sudėkite į jį makaronus, išmaišykite.

  4. Patiekite pabarstę likusiu sūriu ir petražolėmis.

  5. Skanus būdas įtraukti moliūgus į savo racioną :)

Receptą atsiuntė: Rasa

Komentarai

Greita receptų paieška