Makaronai su vištiena ir sezamais

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Kietagrūdžių kviečių makaronai, 250 gr.
  • Sezamų aliejus, 3 v.š.
  • Susmulkinti laiškiniai svogūnai, 2 vnt.
  • Susmulkinta česnako skiltelė, 1 vnt.
  • Šviežias tarkuotas imbieras, 2 a.š.
  • Rudasis cukrus, 1 a.š.
  • Sojų padažas, 2 v.š.
  • Pomidorų padažas, 2 v.š.
  • Virta vištiena, supjaustyta, 250 gr.
  • Troškinti/apkepti morkų šiaudeliai, 1 stikl.
  • Žirneliai, 1 stikl.
  • Kepintos sezamų sėklos, 3 v.š.
Gaminimo instrukcija:
  1. Išvirkite makaronus taip, kaip nurodyta ant pakuotės. Nusunkite ir sudėkite į didelį dubenį.

  2. Nedideliame puode sumaišykite sezamų aliejų, svogūnus, česnaką, imbierą ir cukrų, užvirinkite ant vidutinio stiprumo ugnies, pakaitinkite 15 sekundžių ir nukaiskite. Įmaišykite sojų ir pomidorų padažą. Sudėkite į makaronus kartu su vištiena, morkomis, žirneliais ir sezamų sėklomis, viską išmaišykite.

  3. Padažą galima pasiruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve 1 dieną, sumaišyti su makaronais prieš patiekiant, žirnelius pakeisti virtomis šparaginėmis pupelėmis arba lešiais, vietoj morkų naudoti kitas daržoves. Eksperimentuokite!

Receptą atsiuntė: Rasa

Komentarai

Greita receptų paieška