Marokietiška morkų sriuba

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
6
Ingredientai:
  • Daržovių sultinys, 5 stikl.
  • Virtos morkos, 450 gr.
  • Druska, 1 a.š.
  • Malti kuminai, 1 a.š.
  • Kalendros, 0,5 a.š.
  • Cinamonas, 0,5 a.š.
  • Malti kvapieji pipirai, 0,25 a.š.
  • Kajeno pipirai, 0,25 a.š.
  • Neriebus natūralus jogurtas, 0,75 stikl.
  • Pakepintos moliūgų sėklos (lukštentos), 0,5 stikl.
  • Alyvuogių aliejus, 6 v.š.
  • Truputis maltų juodųjų pipirų
@ Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Pertrinkite virtas morkas ir sultinį elektriniu smulkintuvu, supilkite į didelį puodą, įmaišykite druskos ir prieskonių, užvirinkite ant vidutinio stiptumo ugnies ir virkite 8-10 minučių.

  2. Jeigu reikia, kad sriuba būtų skystesnė, įpilkite 0.25-0.5 stiklinės vandens.

  3. Padalinkite į 6 porcijas, kiekvieną iš jų patiekite su 2 šaukštais jogurto, šaukštu aliejaus, moliūgų sėklomis ir žiupsneliu juodųjų pipirų.

  4. Jei pageidaujate, dalį morkų galima pakeisti virtu moliūgu.

Receptą atsiuntė: Ieva

Komentarai

Greita receptų paieška