Mieliniai riestainiai

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Miltai, 250 gr.
  • Cukrus, 2 v.š.
  • Sviestas, 2 v.š.
  • Pienas, 2 v.š.
Gaminimo instrukcija:
  1. Ištirpinkite dalyje šilto pieno mieles, įdėkite miltų, cukraus, išmaišykite ir leiskite pakilti.

  2. Kai tešla pakils, supilkite ištirpintą svietą, sudėkite likusius miltus, gerai išminkykite.

  3. Suformuokite riestainėlius (ar kokios kitos formos sausainius) ir sudėkite juos ant išteptos riebalais ar išklotos kepimo popieriumi skardos.

  4. Dar šiek tiek pakildinkite, patepkite plaktu kiaušinio tryniu, apibarstykite cukrumi arba sezamo sėklomis (gali būti aguonos ir panašiai) ir kepkite apie pusvalandį vidutinio karštumo orkaitėje.

Receptą atsiuntė: Aušra

Komentarai (2)

Ruta 2017-03-05 17:56
O kiek mieliu det? Nera ingredientu sarase...
Dalia 2013-03-26 11:30
labai nevykęs receptas, pieno tik 2v.š.?kaip tešlą suminkyti
Greita receptų paieška