Migdolus užpilkite karštu vandeniu ir palaikykite 10 min., tuomet jie lengvai išsiners iš apvalkalo. Nuluptus migdolus permalkite mėsmale arba sutrinkite maisto smulkintuvu - turi gautis smulkus trupiniai, bet ne miltai.
Kambario temperatūros sviestą (truputį sviesto pasilikite formai patepti) išsukite su cukrumi, į masę pilkite amareto likerio (nebūtina, taip pat galima pakeisti keliais lašais amareto esencijos), įmuškite kiaušinį bei sudėkite trynius. Masę gerai permaišykite. Ir ją galiausiai įmaišykite persijotus miltus, kepimo miltelius ir smulkintus migdolus.
Kekso ar pyrago formą patepkite sviestu, sukrėskite ir išlyginkite tešlą. Kepkite iki 170 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje apie valandą.
Keksą galima pagardinti pridėjus šviežių ar džiovintų vyšnių.
Komentarai (2)