Inde sumaišykite miltus (apie 50 g pasilikite minkymui), cukrų, druską ir mieles. Lėtai, palaipsniui pilant vandenį sumaišykite ir suminkykite tešlą. Susiformavusią tešlą sudėkite ant pamiltuoto stalo ir ilgokai (10-15 min.) minkykite.
Indą patepkite aliejumi ir į jį įdėkite tešlą, pridenkite rankšluostėliu ir palikite kilti šiltoje vietoje apie valandą. Tešla turi pakilti dvigubai.
Po valandos tešlą perminkykite ir palikite dar 10-15 min.
Tešlą padalinkite į 8 dalis (galima ir į daugiau, tuomet riestainiai bus mažesni). Suformuokite rutuliuką, jį paplokštinkite, per vidurį pirštu pradurkite skylę ir gražiai palyginkite. Suformuotą riestainį padailinkite rankomis.
Suformuotus riestainius sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, užklokite rankšluostėliu ir palikite pakilti dar 10-15 min.
Užvirinkite didelį puodą vandens. Į puodą dėkite po 2-3 riestainius (galima po 4-5, jeigu darėte mažesnius). Riestainius pavirkite apie 1 min., tada apsukite ir pavirkite dar 1 min. Apiplikytus riestainius ištraukite kiaurasamčiu. Vėl sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Riestainius, jeigu norite, apiberkite sezamo sėklomis, aguonomis. Kepkite iki 220°C iki kol apskrus, apie 20 min.
Palaukite, kol atvės ir skanaukite.
Šie riestainiai labai purūs, minkšti ir skanūs. Galite juos daryti saldesnius ir valgyti vienus. Ar kepti paprastus, perpjauti ir pertepti uogiene, džemu. Galima valgyti pikantiškus riestainius, pertepti juos kremine varške ar sviestu, įdėti lašišos, kumpio, salotų ar daržovių.
Komentarai (2)