Moliūgų ir lęšių sriuba

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Moliūgų minkštimas, 1 kg
  • Svogūnas, 1 vnt.
  • Česnakas, 2 skilt.
  • Alyvuogių aliejus, 2 v.š.
  • Raudonas pipiras, 1 vnt.
  • Tarkuotas imbieras, 1 a.š.
  • Citrinos sultys, 1 a.š.
  • Lęšiai, 200 gr.
  • Grietinėlė, 50 gr.
  • Druska
Gaminimo instrukcija:
  1. Išvirkite lęšius.

  2. Apkepkite aliejuje svogūną ir česnaką, užpilkite verdančiu vandeniu ir sudėkite kubeliais supjaustytą svogūną

  3. Likus nedaug iki virimo pabaigos, sudėkite pipirą, druską, imbierą, supilkite citrinos sultis.

  4. Sudėkite lęšius, pavirkite dar 3 minutes ir nukaiskite.

  5. Pertrinkite, supilkite grietinėlę, išmaišykite ir patiekite.

Receptą atsiuntė: Renata

Komentarai

Greita receptų paieška