Išpjaukite tik jautienos ir kiaulienos raumenis, be jokių plėvių, riebalų, odelių ir pan. Smulkiai sumalkite. Į faršą įmuškite kiaušinį, berkite druskos, cukraus, muskato riešuto, pipirų, pilkite pieną. Išmaišykite.
Faršą papildomai sutrinkite maisto smulkintuvu, kad būtų vientisa tyrė.
Gautą masę sudėkite ant karščiui atsparios maistinės plėvelės arba kepimo rankovės. Kuo standžiau susukite dešrą, apsukite siūlu. Kraštelius taip pat suriškite.
Paruoštas dešras užpilkite vandeniu ir virkite apie valandą. Ištraukite ir bent 2-3 valandas (geriausia pernakt) palaikykite šaldytuve.
Daugelis mėgsta švelnaus skonio virtą „Daktarišką“ dešrą, tačiau jos neperka, nes baiminasi nenatūralios ar menkavertės sudėties. Tokią dešrą visai nesunku paruošti namuose, o ir dėl naudojamų produktų būsite tikri!
Komentarai (1)