Dideliame dubenyje sumaišykite šiltą pieną ir vandenį, sudėkite česnaką, žalumynus, mieles, cukrų ir druską.
Įmuškite kiaušinį ir išplakite.
Lėtai įmaišykite dalį miltų, kad sugertų visą skystį, uždenkite dubenį švariu virtuviniu rankšluosčiu ir palikite 10-15 minučių. Galiausiai sudėkite likusius miltus, aliejų, užminkykite minkštą tešlą, uždenkite ir palikite, kad iškiltų dvigubai (maždaug valandai).
Padalinkite tešlą į 15 dalių, suformuokite apvalias duoneles, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą (palikite tarpus).
Uždenkite rankšluosčiu ir palikite dar 30-40 min.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, atidenkite bandeles ir kepkite apie 12-15 minučių.
Karštas duoneles galima dar aptepti aliejumi, kad gražiau apskrustų.
Šios purios česnakinės duonelės sužavės visus. Šviežias žoleles galima keisti džiovintomis (užteks po arbatinį šaukštelį).
Komentarai