Faršą sumaišykite su garstyčiomis, paprika, smulkintu česnaku, druska, pipirais, pieno milteliais ir cukrumi.
Po truputį įmaišykite pieną ir palikite pastovėti pusvalandžiui. Iš pradžių masė bus skystoka, bet paskui sutirštės.
Įmaišykite tarkuotą arba kubeliais supjaustytą sūrį.
Dėkite mase į kelių sluoksnių maistinę plėvelę ir formuokite dešreles (susukite keip saldainius, galus užriškite siūlu).
Sudėkite dešreles į verdantį vandenį ir virkite valandą. Jeigu manote, kad dešrelės gali išsileisti, galite papildomai sudėti jas į kepimo rankovę ir virti su ja.
Dešreles visiškai atvėsinkite ir tik tada išvyniokite. Jas jau galima valgyti, tačiau kadangi atrodo blankiai, galite dar apkepti ir tada patiekti su mėgstamu garnyru.
Tokias dešreles patogu užšaldyti. Dėl gražesnės spalvos į vištienos masę galite įmaišyti burokėlių sulčių arba ciberžolės.
Komentarai (1)