Į stiklinę šilto vandens suberkite cukrų ir mieles, išmaišykite ir palaukite, kol suputos ir pasklis mielių kvapas. Tuomet supilkite likusį vandenį išmaišykite.
Dalimis, permaišant įsijokite miltus, sumaišytus su druska. Suminkykite minkštą tešlą. Ją palikite pakilkite šiltoje vietoje iki kol tūris padvigubės.
Tuomet tešlą padalinkite į dvi dalis. Sudėkite į skardelę (pavyzdžiui, tiktų pailga kekso skardelė) ar rankomis suformuokite norimos formos kepinius. Juos pridenkite švariu rankšluosčiu ir dar 30 min. pakildinkite šiltoje vietoje.
Paruoštus batonus patepkite aliejumi ir kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min. Žinoma, kepimo forma priklauso nuo suformuotų kepinio dydžio, formos, orkaitės ypatybių.
Paprastas, bet labai skanus batonas.
Komentarai (4)