Nulupkite cukinijas ir sutarkuokite norimo dydžio gabaliukais. Susmulkinkite svogūnus ir dėkite juos į dubenį kartu su cukinija. Supilkite konservuotus pomidorus. Užberkite druskos, pipirų, saldžiosios ir aitriosios paprikų miltelių. Viską palikite pastovėti kelioms valandoms.
Į didelį puodą supilkite gautą mišinį, berkite cukraus ir įpilkite acto. Užkaitinkite viską ir pavirkite ant silpnos ugnies, kartais pamaišydami, apie pusvalandį.
Viską supilkite į stiklainius. Turėtų išeiti apie 4 litrai naminio padažo. Galite keisti saldžiųjų ir aitriųjų paprikų kiekius, jeigu norite kitokių skonių. Padažas labai tinka prie makaronų, koldūnų, keptų bulvių. Skanaus!
Komentarai