Įkaitinkite orkaitę iki 210 laipsnių, skardą išklokite kepimo popieriumi. Sumalkite arba pertrinkite elektriniu trintuvu žiedinį kopūstą, apsausinkite masę popieriniu rankšluosčiu, kad sugertumėte skysčių perteklių.
Žiedinį kopūstą sumaišykite dubenyje su kiaušiniais, 1 stikline tarkuoto Mocarelos sūrio, Parmezanu, prieskonių mišiniu (tinka pertažolės, krapai, česnakų granulės, svogūnų milteliai, laiškiniai česnakai ir kt.), viską sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, paspauskite šaukštu, kad suformuotumėte picos pagrindą, ir kepkite, kol pagels (apie 25 minutes).
Pabarstykite likusiu sūriu, keptos šoninės gabaliukais, petražolėmis ir kepkite dar 5-10 minučių, kol sūris išsilydys. Užpilkite mėgstamo padažo, supjaustykite ir patiekite.
Receptas puikiai tinka tiems, kurie riboja miltinių gaminių kiekį savo racione.
Komentarai