Obuolių pyragas su migdolais

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
6
Ingredientai:
  • Miltai, 500 gr.
  • Pienas, 250 gr.
  • Cukrus, 300 gr.
  • Mielės, 40 gr.
  • Druska, 0,5 a.š.
  • Obuoliai, 1,5 kg
  • Citrinos sultys, 4 v.š.
  • Vanilinis cukrus, 15 gr.
  • Sviestas, 200 gr.
  • Kiaušinis, 1 vnt.
  • Cinamonas, 3 a.š.
  • Migdolai, 30 gr.
Gaminimo instrukcija:
  1. Nedideliame puode pašildykite pieną. Sumaišykite miltus, druską ir 50 g cukraus, suberkite ant lentos ir padarykite duobutę. Sudėkite mieles ir po truputį supilkite pieną, užminkykite tešlą ir palikite ją šiltoje vietoje 20 minučių.

  2. Obuolius supjaustykite, sėklas ir sėklalizdžius išimkite. Sudėkite į keptuvę, užpilkite vandens, citrinos sulčių, pabarstykite vaniliniu cukrumi. Patroškinkite 15 minučių.

  3. Į tešlą sudėkite minkštą sviestą, 3 šaukštelius cinamono, įmuškite kiaušinį. Vėl išmaišykite ir palikite 40 minučių. Įminkykite likusį cukrų.

  4. Išklokite iškočiota tešla riebalais išteptą skardą, sudėkite obuolius, o ant viršaus - kelis gabaliukus sviesto. Pabarstykite migdolais ir cukrumi, kepkite įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį.

Receptą atsiuntė: Paulina

Komentarai

Greita receptų paieška