Nedideliame puode pašildykite pieną. Sumaišykite miltus, druską ir 50 g cukraus, suberkite ant lentos ir padarykite duobutę. Sudėkite mieles ir po truputį supilkite pieną, užminkykite tešlą ir palikite ją šiltoje vietoje 20 minučių.
Obuolius supjaustykite, sėklas ir sėklalizdžius išimkite. Sudėkite į keptuvę, užpilkite vandens, citrinos sulčių, pabarstykite vaniliniu cukrumi. Patroškinkite 15 minučių.
Į tešlą sudėkite minkštą sviestą, 3 šaukštelius cinamono, įmuškite kiaušinį. Vėl išmaišykite ir palikite 40 minučių. Įminkykite likusį cukrų.
Išklokite iškočiota tešla riebalais išteptą skardą, sudėkite obuolius, o ant viršaus - kelis gabaliukus sviesto. Pabarstykite migdolais ir cukrumi, kepkite įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį.
Komentarai