Orkaitėje kepta vištiena su smidrais

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Vištienos krūtinėlė, 4 vnt.
  • Džiovinti raudonėliai, 1 a.š.
  • Česnako milteliai, 0,5 a.š.
  • Druskos, šiežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • Mocarellos sūris, 4 riek.
  • Tarkuota 1 citrinos žievelė
  • Aitriųjų paprikų dribsniai, 1 žiups.
  • Smidrų ryšelis, 1 vnt.
  • Alyvuogių aliejus, 2 v.š.
  • Citrinos skiltelių papuošimui
  • Tarkuotas Parmezano sūris, 1 sauj.
Gaminimo instrukcija:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Sumedėjusius smidrų galus nupjaukite ir išmeskite, smidrus sudėkite į dubenį, užpilkite šaukštą aliejaus, pabarstykite tarkuota citrinos žievele ir paprikų dribsniais, išmaišykite.

  2. Vištienos krūtinėlę pasidėkite ant pjaustymo lentos, padarykite peiliu po kišenėlę ir įdarykite Mocarelos sūriu bei smidrais. Pabarstykite vištieną raudonėliais, druska, česnako milteliais ir pipirais, o kad viskas neišsiskleistų - persmeikite mediniais dantų krapštukais.

  3. Didelėje keptuvėje ant vidutinio stiprumo ugnies įkaitinkite likusį aliejų, sudėkite krūtinėlę ir kepkite, kol apačia pagels, apie 5 minutes. Apverskite ir kepkite dar tiek pat.

  4. Įkiškite su keptuve į orkaitę ir kepkite dar 10-15 minučių.

  5. Prieš patiekdami apšlakstykite citrinos sultimis ir pabarstykite tarkuotu sūriu.

  6. Nesudėtingas, skanus ir sotus patiekalas, kurį įvertins visa jūsų šeima!

Receptą atsiuntė: Silvija

Komentarai

Greita receptų paieška