Orkaitėje keptas agurkų užkandis

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
6
Ingredientai:
  • Malti nesaldūs džiūvėsėliai, 1 stikl.
  • Švieži kapoti krapai, 0,25 stikl.
  • Tirpintas sviestas, 2 v.š.
  • Česnakų granulės, 0,5 a.š.
  • Kajeno pipirai, 0,25 a.š.
  • Druska
  • Malti juodieji pipirai
  • Kvietiniai miltai, 0,5 stikl.
  • Dideli kiaušiniai, 2 vnt.
  • Raugintų/marinuotų agurkų riekutės, 1 stikl.
  • Mėgstamo padažo patiekimui
Gaminimo instrukcija:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 225 laipsnių, skardą išklokite kepimo popieriumi. Giliame dubenyje sumaišykite džiūvėsėlius, krapus, tirpintą sviestą, česnakų granules, druską, pipirus. Į kitą dubenį supilkite miltus, trečiame išplakite kiaušinius.

  2. Agurkų riekutes apsausinkite popieriniu rankšluosčiu, tada po vieną pavoliokite kiaušinių plakinyje, o galiausiai - džiūvėsėlių ir prieskonių mišinyje. Riekutės turi būti padengtos iš abiejų pusių.

  3. Sudėkie į kepimo skardą ir kepkite maždaug 15 minučių.

  4. Patiekite su mėgstamu padažu.

  5. Skanus ir įdomus užkandis. Jeigu norite, kad būtų be gliuteno, džiūvėsėlius galima pakeisti smulkiai kapotais migdolais.

Receptą atsiuntė: Ieva

Komentarai

Greita receptų paieška