Orkaitėje keptas omletas su smidrais

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
6
Ingredientai:
  • Smidrai, 800 gr.
  • Kiaušiniai, 6 vnt.
  • Druska
  • Pipirai
  • Tarkuotas fermentinis sūris
  • Poras (nebūtina), 1 vnt.
  • Alyvuogių aliejaus kepimui
Gaminimo instrukcija:
  1. Smidrus nuplaukite, apvirkite pasūdytame vandenyje, supjaustykite gabaliukais (palikite maždaug 4-6 cm galus).

  2. Jei norite, kad omletas būtų skanesnis, į puodą įpilkite truputį aliejaus, apkepkite smulkiai supjaustytą porą arba nedidelį svogūną, tada sudėkite smidrus ir kepkite dar maždaug 2 minutes. Šiek tiek atvėsinkite ir sumaišykite su plakiniu.

  3. Suberkite tarkuotą sūrį, viską išmaišykite.

  4. Masę supilkite į riebalais išteptą kepimo formą, kepklite įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 20-30 minučių, arba kol gražiai pagels.

  5. Ištraukite iš orkaitės, atvėsinkite ir patiekite.

  6. Omletas skanus tiek šiltas, tiek šaltas.

Receptą atsiuntė: Regina

Komentarai

Greita receptų paieška