Ryžius dedame į verdantį vandenį ir paverdame apie 10 minučių. Atvėsiname. Juos sumaišome su 2 smulkiai supjaustytais svogūnais, faršu, kiaušiniu, 0,5 vandens, smulkintu česnaku, druska pipirais. Formuojame rutuliukus - teftelius ir eilėmis dedame į karščiui atsparų kepimo indą.
Gaminame padažą: 2 svogūnus susmulkiname, apkepiname aliejuje kelias minutes, tada dedame tarkuotas morkas, dar kelias minutes patroškiname. Dedame pomidorų pastą, permaišome. Dedame miltus. Permaišome. Užpilame sultinio ir dar 5 min troškiname. Galiausiai pilame grietinėlės, druskos, pipirų.
Padažą pilame ant teftelių, kepimo indą uždengiama folija ir šauname į iki 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintą orkaitę. Kepame apie 30-40 min.
Tiekiame su bulvių koše, grikiais ar kitu patinkančiu garnyru.
Komentarai (2)