Ištrinkite dubenyje varškę, cukrų ir kiaušinių trynius. Manus užpilkite karštu pienu ir palaukite, kol išbrinks.
Supilkite ant varškės išbrinkusius manus ir išmaišykite. Baltymus išplakite iki standžių putų, sudėkite į masę ir vėl atsargiai išmaišykite.
Į kepimo formą įtieskite sviestinio popieriaus (arba tiesiog patepkite ją riebalais ir pabarstylite manais arba džiūvėsėliais) ir supilkite varškės masę. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 50 min.
Komentarai (3)
Varškės imu apie 1 kg.Dedu 3-4 kiaušinius,5-6 v.š. cukraus, truputį vanilino ir pusė a.š. kepimo miltelių. Viską išmaišau. Tiesa! dar užmerkiu gerą stiklinę razinų. Šeima mėgsta kai jų būna daug, tada cukraus galima dėti mažiau. Į išmaišytą tešlą supilu pieną su manais ir į orkaitę 200 karštumo apie 40 min. Valgyti reikia pravėsusį, bet šiltą. labai skanu.