Paprasti varškės sausainiukai

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
20
Ingredientai:
  • Varškė, 200 gr.
  • Sviestas, 100 gr.
  • Kiaušinis, 1 vnt.
  • Miltai, 2,5 stikl.
  • Kepimo milteliai, 1 a.š.
  • Cukrus, 100 gr.
Gaminimo instrukcija:
  1. Varškę gerai pertrinkite per sietelį, tuomet ją ištrinkite su kambario temperatūros, minkštu sviestu. Įmuškite kiaušinį ir vėl gerai pertrinkite. Galiausiai įsijokite dvi stiklines miltų, kepimo miltelius ir išminkykite tešlą. Jeigu tešla labai limpa, tai įsijokite dar pusę stiklinės miltų - tikslus miltų kiekis priklauso nuo varškės konsistencijos, kiaušinio dydžio.

  2. Tešlą suminkykite į rutulį, jį pridenkite rankšluostuku ir palikite pusvalandžiui nusistovėti.

  3. Paruoštą tešlą iškočiokite (pernelyg nenuploninkite). Iš telos stikline išspauskite apskritimus.

  4. Į lėkštelę suberkite cukrų (jį, jeigu mėgstate, galite sumaišyti su cinamonu). Kiekvieną apskritimą spustelėkite į cukrų, perlenkite taip, kad cukrus atsidurtų viduje. Dar kartą perlenkite ir vieną sausainiuko pusę vėl spustelėkite į cukrų.

  5. Paruoštus sausainius dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min. iki kol gražiai apskrus.

  6. Labai greitai pagaminami, visų mėgiami sausainiai, kurie puikiai tiks prie kavos ar arbatos.

Receptą atsiuntė: Karolina

Komentarai (1)

[email protected] 2016-02-04 15:22
Varšes sausainiai
Greita receptų paieška