Maždaug pusę kalafioro galvos sutarkuokite (tai puikus būdas sunaudoti ir visas kietąsias kalafioro dalis, tad jas kaupkite!), permalkite mėsmale ar maisto smulkintuvu. Turėtumėte gauti apie 2 stiklines smulkių tarkių - trupinių. Juos trumpai apvirkite.
Į pravėsusius kalafioro tarkius muškite kiaušinius, dėkite didelę saują tarkuoto sūrio, įspauskite česnako. Jeigu turite ir norite, tai galite dėti prieskoninių žolių - bazilikų, petražolių, krapų ir t.t. Viską gerai permaišykite.
Iš nurodyto kiekio gausis 4 mažos picos (geriau daryti keletą mažų, nei vieną didelę, tuomet supjausčius gabaliukai bus tvirtesni), tad mišinį dalinkite į 4 dalis ir ant kepimo popieriumi išklotos ir riebalais pateptos skardos formuokite 4 picų padus.
Šaukite į iki 230 laipsnių pagal Celsijų įkaitintą orkaitę, kepinkite 12-15 min.
Ištraukite padus ir ant jų dėkite patinkančius ingredientus - pomidorų padažą, sūrį, įvairias dažoves, grybus, bet kokius mėsos ar paukštienos likučius. Ir dar kartą šaukite jau į vėsesnę, iki 180-200 laipsnių pagal Celsijų įkaitintą orkaitę dar maždaug 10 min.
Šis picos padas traškus, neturi itin ryškaus skonio, tad puikiai derės su įvairiais ingredientais. Šis variantas ženkliai sveikesnis nei klasikinis picos padas iš baltų miltų.
Komentarai (4)