Pievagrybius pavalykite, išpjaukite kotelius. Pievagrybius sumaišykite su aliejumi, druska, pipirais, vienu sluoksniu sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite iki 200°C iki kol apskrus, apie 15-20 min. (kepimo laikas labai priklauso nuo grybų dydžio). Kepimo viduryje pievagrybius apverskite.
Keptuvėje išlydykite sviestą ir pakaitinkite iki kol jis truputį patamsės. Nukelkite nuo ugnies, į sviestą įmaišykite smulkiai sukapotus česnakus, žoleles ir citrinų sultis.
Apskrudintus pievagrybius sumaišykite su karštu sviesto padažu ir iškart tiekite.
Šiuos pievagrybius galima valgyti vienus, kaip užkandį su duona arba patiekti kaip karštą garnyrą prie košės, keptos mėsos, žuvies.
Komentarai