Miltus padalinkite į dvi lygias dalis. Vieną užpilkite verdančiu vandeniu ir išmaišykite iki vienalytės masės, atvėsinkite iki 35 laipsnių ir sudėkite su cukrumi ištrintas mieles. Išmaišykite, storai pabarstykite miltais ir palikite šiltoje vietoje apie 2-3 valandas
Sudėkite likusius miltus, druską, su cukrumi išsuktą trynį, supilkite lydytą sviestą ir plaktą baltymą.
Išminkykite tešlą (ji neturi lipti prie rankų), patepkite riebalais ir dar kartą pakildinkite
Supilkite tešlą į paruoštas formas (užpildykite maždaug 2/3 jų tūrio) ir vėl leiskite pakilti.
Aptepkite pyragą kiaušinio plakiniu ir kepkite įkaitintoje krosnyje arba orkaitėje. 1 kg pyragas kepa 1 valandą ir 10 minučių.
Komentarai