Į kambario temperatūros kefyrą įmuškite kiaušinius, įberkite porą šaukštų cukraus, truputį druskos, išmaišykite.
Suberkite persijotus miltus, išplakite, įmaišykite aliejaus arba tirpinto sviesto (su pastaruoju blynai bus švelnesni). Tešlą pridenkite, kad nedžiūtų, atidėkite į šalį 15-20 minučių.
Obuolius supjaustykite mažais kubeliais (galite nelupti), sudėkite į keptuvę su trupučiu tirpinto sviesto, kepkite, kol suminkštės. Pagal skonį pabarstykite cinamonu ir cukrumi, išmaišykite, palikite atvėsti.
Padalinkite tešlą į kelias dalis ir aliejumi išteptoje keptuvėje iškepkite blynus.
Į kiekvieno blyno vidurį įdėkite juostelę įdaro, susukite ir patiekite su uogiene arba grietinės padažu.
Komentarai