Pupelių ir riešutų paštetas

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
8
Ingredientai:
  • Pupelės (baltos), 400 gr.
  • Graikiniai riešutai, 200 gr.
  • Česnakas, 3 skilt.
  • Kalendra, 1 sauj.
  • Alyvuogių aliejus, 3 v.š.
  • druska, pipirai, 1 žiups.
@ Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Perplaukite pupeles. Jas pernakt pamerkite šaltame vandenyje. Vandenį nupilkite, užpilkite švariu, šaltu vandeniu ir išvirkite. 1 stiklinę nuoviro pasilikite, likusį nupilkite.

  2. Virtas, atvėsusias pupeles, smulkintus riešutus (juos galima papildomai paskrudinti, skonis bus ryškesnis), šlakelį aliejaus, česnaką sutrinkite maisto smulkintuvu. Jeigu masė gaunasi labai sausa, sunkiai trinasi, įpilkite šiek tiek nuoviro. Viso pilti nereikia, pilkite po šlakelį ir trinkite iki kol masė bus pageidaujamos konsistencijos.

  3. Paštetą pagardinkite druska, pipirais, smulkinta kalendra. Galima rinktis ir kitokius prieskonius ar prieskonines žoleles.

  4. Paštetą patiekite su duona ar daržovių lazdelėmis. Tai puikus, maistingas, veganiškas užkandis.

Receptą atsiuntė: Diana

Komentarai

Greita receptų paieška