Pupelių ir špinatų sriuba

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
5
Ingredientai:
  • Konservuotos pupelės, 450 gr.
  • Svogūnas, 1 vnt.
  • Česnako skiltelės, 5 vnt.
  • Lauro lapas, 1 vnt.
  • Šaldyti špinatai, 150 gr.
  • druska, pipirai
  • Sultinys, 1 l
  • Citrina, 0,5 vnt.
  • Alyvuogių aliejaus kepimui
@ Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, česnaką susmulkinkite arba perspauskite.

  2. Į puodą storu dugnu įpilkite šiek tiek aliejaus, gerai įkaitinkite, sudėkite svogūną ir česnaką, kepkite, kol suminkštės.

  3. Įmeskite lauro lapą, sudėkite pupeles, supilkite sultinį, įberkite druskos, pipirų ir virkite apie 10 min. Tada sudėkite šaldytus špinatus.

  4. Sriubą dar kartą užvirinkite, virkite 8-10 min., įspauskite pusės citrinos sultis, išmaišykite ir paragaukite - jeigu reikia, įberkite dar šiek tiek druskos. Patiekti galima su šlakeliu alyvuogių aliejaus.

  5. Špinatai neturi ryškaus skonio, tačiau praturtina sriubą beveik visais įmanomais vitaminais. Šios daržovės galima drąsiai dėti beveik į visus patiekalus. Paruošti šią sveiką ir skanią sriubą užteks vos pusvalandžio!

Receptą atsiuntė: Rasa

Komentarai

Greita receptų paieška