Kiaušinius išplakite su pienu, sudėkite medų ir perplakite.
Abiejų rūšių miltus persijokite su kepimo milteliais, dėkite cukraus, vanilinio cukraus (galite dėti daugiau cukraus, jeigu mėgstate saldžiai, tik tuomet tiekite su grietine ar rūgštesnėmis uogomis). Dalimis, kruopščiai perplakant suberkite į plakinį.
Blynus kepkite ant labai gerai įkaitintos keptuvės (jeigu neturite kokybiškos keptuvės, tai ją vos vos patepkite aliejumi, t.y. užlašinkite aliejaus ir jį ištrinkite popieriniu rankšluostėliu). Daug tešlos nepilkite, blyneliai kepdami pasipūs. Be to didelius blynus bus sunku apversti, apversti reikia, kai truputį sutvirtės, atsiras burbuliukai. Kepkite ant vidutinės ugnies, po porą min. iš kiekvienos pusės.
Purius ir minkštus blynus tiekite su dar trupučiu medaus, klevų sirupu ir gabaliuku sviesto arba grietine, uogiene, uogomis... Uogų galima įmaišyti ir į blynų tešlą.
Komentarai