Peiliu sukapokite miltus, 150 g sviesto, kiaušinį, 125 g cukraus, druską, gerai išminkykite ir palaikykite šaldytuve pusvalandį arba valandą.
Susmulkinkite riešutus. Išlydykite likusį sviestą, supilkite į jį cukrų ir maišykite, kol ištirps ir paruduos, tada supilkite grietinėlę ir užvirinkite, sumeskite riešutus ir išmaišykite.
Paruoškite indą, išklokite jį dviem trečdaliais iškočiotos tešlos, padarykite kraštus, subadykite šakute.
Supilkite įdarą, likusią tešlą iškočiokite ir klokite ant viršaus, užspauskite kraštus.
Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje maždaug 45 minutes, apipilkite tirpintu šokoladu, apibarstykite riešutais (papuošimui), atvėsinkite ir supjaustykite.
Komentarai