Rizotas su grybais

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
2
Ingredientai:
  • Rudieji pievagrybiai, 150 gr.
  • Raudonas svogūnas, 1 vnt.
  • Svogūnų laiškai, 1 pund.
  • Daržovių sultinys, 250 ml
  • Sūris, 30 gr.
  • Ryžiai, 100 gr.
  • Alyvuogių aliejus, 1 v.š.
  • Baltas vynas, 2 v.š.
  • Džiovintas čiobrelis, 1 a.š.
  • Druska, 1 a.š.
  • Malti juodieji pipirai
Gaminimo instrukcija:
  1. Išvirkite ryžius pagal instrukcijas, nurodytas pakuotėje.
    Kol verda ryžiai, supjaustykite smulkiomis riekutėmis grybus ir pasmulkinkite svogūnus.

  2. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, tuomet dėkite kepti svogūnus ir grybus. Kepkite apie 10 minučių kartais lengvai pamaišant ant silpnos ugnies.

  3. Kai išvirs ryžiai, dėkite ir juos į keptuvę. Įpilkite balto vyno ir išmaišykite.

  4. Įpilkite daržovių sultinio (galite naudoti daržovių kubelį, sumaišytą su vandeniu), įberkite druskos ir pipirų, gerai išmaišykite ir troškinkite dar apie 20 minučių.

  5. Susmulkinkite svogūnų laiškus ir pabarstykite ant patiekalo. Užberkite ir norimo sūrio, palaikykite apie 2-3 minutes ir valgykite. Skanaus!

Receptą atsiuntė: Galina

Komentarai

Greita receptų paieška