Saldi avižinė košė su uogomis

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
2
Ingredientai:
  • Avižų kruopos, 200 gr.
  • Ispaninio šalavijo (chia) sėklos, 0,5 v.š.
  • Cinamonas, 1 a.š.
  • Kardamonas, 1 žiups.
  • Druska, 1 žiups.
  • Bananas, 1 vnt.
  • Migdolų pienas, 1 stikl.
  • Kiviai, 2 vnt.
  • Šilauogės, 50 gr.
  • Gervuogės, 50 gr.
  • Norimos sėklos pabarstymui, 1 žiups.
  • Riešutų kremas, 1 v.š.
Gaminimo instrukcija:
  1. Virkite avižų kruopas migdolų piene, dažnai maišydami, kol sutirštės ir pasidarys kreminės konsistencijos (apie 5-7 minutes). Kai išvirs košė, įberkite į ja prieskonius (cinamoną, kardamoną, druską) ir gerai maišykite, kol tolygiai pasiskirstys ir ištirps.

  2. Dėkite košę į dubenėlį, o prie jos patiekite: pjaustytą bananą, kivius, norimas uogas. Užberkite ispaninio šalavijo arba kitų sėklų. Galite košę apibarstyti ir mirkytomis sorų kruopomis, bei daigintais grikiais. Įdėkite šaukštą riešutų sviesto. Skanaus!

Receptą atsiuntė: Stasys

Komentarai

Greita receptų paieška