Saldus naminis sūris su kmynais

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
15
Ingredientai:
  • Citrinos rūgštis, 2 a.š.
  • Kmynai, 1 a.š.
  • Druska, 2 žiups.
  • Saldus pienas, 10 l
Gaminimo instrukcija:
  1. Pieną pakaitinkite, beveik užvirinkite. Įberkite rūgšties ir sumažinkite ugnį iki minimumo. Lėtai maišykite, kol sutrauks.

  2. Įberkite kmynų, pamaišykite ir viską supilkite į sūrmaišį. Užriškite, nuspauskite, paslėkite ir palikite per naktį.

  3. Išimtą sūrį įtrinkite druska, supjaustykite ir patiekite.

Receptą atsiuntė: Laima

Komentarai (12)

surmaišis 2018-05-01 20:03
kibire bent šiais laikais aš nieko nevirinu yra ir puodų po 10-30l. Yra tik vienas bet pieną verdantis puode ant ugnies ar elektrinės taip ir numirs nieko nesupratę kaip reik gamint varškę ar sūrį. O REIKIA KAITINT PUODE SU VANDENIU, KAD ĮDĖTAS PUODAS SU PIENU IŠ VISŲ PUSIŲ KAISTŲ TIK PER VANDENĮ. tokiu būdų jums preis noras pastoviai ji makaliuoti ir baimė kad prisvils...yra pasakyta kad kaitinamas pienas negali kilti per min daugiau nei 1 laipsniu...bet toliau nebepasakosiu.
ruta 2015-02-04 08:12
Skanumelis,pabandykit tikrai sauniai ir gardziai
daiva 2015-02-04 08:10
Nuostabus suris gaunasi,aviu uz receptuka
Laima 2014-10-06 08:07
Patiekalo kaina 12 lt.,gal pasakytumet,kur gauti pieno tokia kaina?Pieno produktai pas mus jau greit pasieks JUROS GERYBIU KAINA.Neturint savo karves tas porcijinis kasnelis tikrai nevertas kainos :(
... 2013-11-07 16:47
na kam dar tų visokių actų ar rūkštelių ir skrandį prakiurdysit...geriausia iš šviežiai surūgusio kaimiško rūgpienio, kad nebūtų rūgštus galima saldaus pieno dapilti pakaitinti iki +37+38 nereik virint.tada į sūrmaišį nuvarvint išrūgas ir paslėgt, jai norit dadėkit kokių pagardų.norit saldaus tai į tas nuvarvintas išrūgas(dar šiltas) pilkyt sviežią pieną tik jo maišyt negalima tik lengvai iš viršaus kiaurasamčių pamygam laikyt ji reikia nemažiau 1.5 val.tik tada nupilt išrūgas
edita 2013-11-07 07:00
aš tai darau taip,7litrus pieno beveik užvirinu pilu suplaktą rūgpienį 5 litrus kai sutraukia dedu į surmaišį sluoksniais pabarstau druską,kmynais o jei nori saldaus galima dėt džiovintų vaisių ir viskas sūris nuvarva ir paslėgiu 2 h.gaunasi apie 1,5 kg,sūrio
mama 2013-11-07 00:23
O is parduotuves pieno ar galima daryti, ar butinai turi buti kaimiskas pienas?
mociute 2013-11-06 14:06
o as darau su actu 5 litrams pieno apie 50ml acto, o saldus del to vadinasi ,kad gaminasi is sviezaus ,o ne rauginto pieno -)))
viktorija 2013-11-06 14:05
tikrai 10l nes pati tokius surius kaime darydavau bet as rugsteles dedavau 1a.s.cia gal nuo pino riebumo priklauso.kai piena sutraukia reikia sukresti i surmaisi ir palikti nusivarveti isrugom poto iskratyti i dubeni iberti druskos kmynu pagal skoni galima gerai isminkyti vel sukresti i surmaisi pakratyti kad gerai susitrombuotu uzristi ir paslegti.jei norite salgaus surio vietoj kmynu ir druskos berkite cukraus galite prideti razinu.tikrai labai skanus suriukai gaunasi.
Jolita 2013-11-06 13:40
Gali ir mažiau, ne 10 l, bet tada ir sūrio bus mažiau
Greita receptų paieška