Šaldytas jogurtas su mangais

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Mangų kubeliai (švieži arba šaldyti), 500 gr.
  • Medus, 0,66 stikl.
  • Laimas (žalioji citrina), 1 vnt.
  • Druska, 1 žiups.
  • Atvėsintas riebus (natūralus) jogurtas, 2 stikl.
@ Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Sudėkite į puodą mangus, medų ir druską, supilkite išspaustas citrinos sultis ir užvirinkite ant vidutinio stiprumo ugnies. Kai užvirs, pamaišydami virkite dar 15 minučių.

  2. Nukaiskite puodą, leiskite kelias minutes atvėsti ir pertrinkite jo turinį iki vienalytės masės.

  3. Sudėkite masę į dubenį (dideliame dubenyje atvės greičiau) ir padėkite kelioms valandoms (ar net per naktį) į šaldytuvą, kad visiškai atšaltų. Jei skubate, galima padėti į šaldiklį, ir ištraukti pamaišyti kas 15 minučių - tada jums užteks maždaug valandos.

  4. Sumaišykite mangus ir šaltą jogurtą, užšaldykite. Patogiausia naudoti ledų gaminimo aparatą (konsistensija būtų švelnesnė, minkštesnė), tačiau galima ir tiesiog sudėti į sandarų šaldymo indelį ir padėti į šaldiklį kelioms valandoms.

  5. Gaivus, sveikas ir skanus desertas!

Receptą atsiuntė: Ieva

Komentarai

Greita receptų paieška