Pomidorų apačią įpjaukite kryžiuku, pomidorus užpilkite verdančiu vandeniu taip, kad apsemtų, po poros minučių nusunkite ir užpilkite šaltu vandeniu. Palaukite, kol atvės.
Pomidorus nulupkite, nuimkite kotelius, supjaustykite pašalinę sėklas, tada pertrinkite elektriniu trintuvu arba tiesiog sumalkite. Jei pageidaujate, į šią tyrę įmaišykite truputėlį smulkinto česnako ir žalumynų. Įberkite truputėlį druskos ir išmaišykite.
Užšaldykite ledukų ar bet kokiose kitokiose formelėse, tada sudėkite į šaldymo maišelius. Pastaba: iš silikoninių formų išimti bus lengviau!
Šis būdas leidžia išsaugoti vitaminus ir tikrąjį pomidorų skonį. Vėliau galėsite gamindami norimo dydžio porcijomis dėti į sriubas, troškinius ir padažus - tai labai patogu.
Komentarai