Salotos su bulgur kruopomis

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
3
Ingredientai:
  • Bulgur kruopos, 200 gr.
  • Petražolės, 150 gr.
  • Mėtos, 20 gr.
  • Pomidorai, 150 gr.
  • Čili pipiras, 1 vnt.
  • Svogūnas, 1 vnt.
  • Citrinos sultys, 30 ml
  • Aliejus, 30 ml
  • druska, pipirai, 1 žiups.
Gaminimo instrukcija:
  1. Bulgur kruopas suberkite į puodą ir užpilkite verdančiu vandeniu taip, kad semtų per pirštą. Virkite and nedidelės ugnies iki kol visas vanduo susigers į kruopas, o tuomet pagardinkite druska, nukelkite nuo ugnies, uždenkite ir atidėkite į šoną.

  2. Visas daržoves smulkiai supjaustykite.

  3. Kruopas sumaišykite su daržovėmis, salotas užtaisykite aliejumi, citrinos sultimis, pagardinkite pipirais.

  4. Bulgur kruopos - specifiniu būdu apdirbti, ypatingai maistingi ir greitai paruošiami kviečiai. Šios kruopos labai mėgstamos Šiaurės Afrikoje, Artimuosiuose Rytuose ir Vidurio Azijoje. Išvirtos jos turi malonų riešutų poskonį.

  5. Šias salotas galite ruošti ir su kuskusu ar virtais kviečiais.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai

Greita receptų paieška