Kojas nuplaukite, supjaustykite per sąnarius, didesnius kaulus perkirskite. Dėkite į didelį puodą (bent jau 5 L tūrio) ir užpilkite vandeniu taip, kad kojos būtų apsemtos per 3 pirštus.
Užvirinkite ant vidutinės ugnies, nuolat nugraibant putas. Tuomet ugnį sumažinkite iki minimumo taip, kad paviršius tik vos vos judėtų, tik tuomet sultinys bus skaidrus. Uždenkite iki virkite iki kol mėsa kris nuo kaulų, apie 2,5 - 3 valandas.
Likus valandai iki virimo pabaigos į puodą įdėkite petražolės šaknį, morką ir svogūną (daržoves galite perpjauti į kelias stambias dalis), taip pat įberkite pipirų grūdelius, dėkite lauro lapelius.
Ištraukite išvirusią mėsą, ją atvėsinkite, nuimkite nuo kaulų.
Į puode likusį sultinį sudėkite smulkiai pjaustytą česnaką, pagardinkite druska ir dar kartą užvirinkite. Palikite truputį pravėsti.
Nuo kaulų atskirtą mėsą sudėkite į formą ar keletą formelių. Tiesiai ant mėsos, per keletą kartų sulenktą marlę prakoškite sultinį. Šaltienos ruošinį šaldykite šaldytuve iki kol tvirtai sustings (stingimo laikas priklauso nuo pasirinktų formelių).
Šaltieną tiekite su krienais, bulvėmis, burokėliais.
Komentarai