Sausainiai su sėlenomis

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
6
Ingredientai:
  • Kiaušiniai, 2 vnt.
  • Miltai, 1,5 stikl.
  • Sėlenos, 1 stikl.
  • Sezamo sėklos, 3 v.š.
  • Cukrus, 0,5 stikl.
  • Sviestas, 0,5 pak.
Gaminimo instrukcija:
  1. Miltus sumaišome su cukrumi. Šaltą sviestą supjaustome gabaliukais ir ištriname su miltais iki kol susidarys trupiniai, beriame sezamo sėklas. Tada mušam 2 kiaušinius, permaišom ir dedam dar tiek sėlenų iki kol tešla nelips prie rankų. Tešlą įsukame į maistinę plėvelę arba dedame į maišiuką ir šaldome šaldymo kameroje apie 30 min. (bet galima ir ilgiau).

  2. Tešlą iškočiojame į maždaug piršto storumo lakštą, sausainius išspaudžiame formelėmis arba stikline.

  3. Kepame iki 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje iki kol gražiai paruduos, apie 15 - 20 min.

  4. Sausainius galima pagerinti riešutais, džiovintais vaisiais.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai (1)

[email protected] 2015-07-26 22:23
Liuks
Greita receptų paieška