Sausainukai su migdolais

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
6
Ingredientai:
  • Miltai, 100 gr.
  • Cukraus pudra, 100 gr.
  • Nuplikyti ir nulupti migdolai, 150 gr.
  • Sviestas, 30 gr.
  • Kiaušinis, 1 vnt.
  • Grapa (vynuogių degtinė), 10 ml
  • Pusės citrinos tarkuota žievelė
Gaminimo instrukcija:
  1. Į virtuvinį kombainą suberkite nuluptus migdolus ir cukraus pudrą, viską pertrinkite. Perpilkite viską į dubenį, suberkite persijotus miltus ir tarkuotą žievelę, išmaišykite.

  2. Sudėkite minkštą sviestą, įmuškite kiaušinį, supilkite grapą ir užminkykite tešlą.

  3. Formuokite mažus rutuliukus (išeina kažkur 30-35 sausainukai), sudėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 10 minučių.

  4. Šiuos itališkus sausainukus galima ruošti ir su kitokiais riešutais, o grapą pakeisti brendžiu.

Receptą atsiuntė: Evelina

Komentarai

Greita receptų paieška