Šiltos baklažanų salotos

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Baklažanai, 300 gr.
  • Svogūnai, 2 vnt.
  • Pomidorai, 300 gr.
  • Bazilikai, 20 gr.
  • Aliejus, 60 ml
  • Actas, 20 ml
  • druska, pipirai, 1 žiups.
Gaminimo instrukcija:
  1. Baklažaną nulupkite, supjaustykite 1,5 cm riekėmis. Jas 10-15 min. pamirkykite sūdytame vandenyje, vėliau išimkite, palaukite, kol vanduo nutekės.

  2. Svogūnus (galima naudoti vieną baltąjį, vieną raudonąjį) supjaustykite žiedeliais.

  3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Jame apkepinkite baklažanus. Juos sudėkite į dubenį, tuomet toje pačioje keptuvėje apkepinkite svogūnų žiedelius. Juos taip pat dėkite į dubenį. Į dubenį taip pat dėkite riekelėmis pjaustytus pomidorus. Pagardinkite druska, pipirais, bazilikų lapeliais, actu, atsargiai išmaišykite ir iškart tiekite.

  4. Galima tiekti, kaip užkandį arba kaip garnyrą prie mėsos patiekalų.

Receptą atsiuntė: Toma

Komentarai

Greita receptų paieška