Skrudinti briuselio kopūstai su karijų riešutais ir spanguolėmis

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
2
Ingredientai:
  • Briuselio kopūstai, 620 gr.
  • Karijų riešutai, 2 sauj.
  • Džiovintos spanguolės, 1 sauj.
  • Balzaminis actas, 3 a.š.
  • Klevų sirupas, 2 a.š.
  • Džiovintos česnako granulės, 0,5 a.š.
  • Aitriosios paprikos milteliai, 0,5 a.š.
  • Alyvuogių aliejus, 2 v.š.
Gaminimo instrukcija:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Didelę kepimo skardą padengite kepimo popieriumi ir sudėkite pusiau perpjautus briuselio kopūstus. Pašlakstykite juos aliejumi, pagardinkite druska, pipirais, ir kepkite orkaitėje apie 10 minučių, kol suminkštės.

  2. Kol kepa briuselio kopūstai, pagaminkite glazūrą. Į indelį įpilkite balzaminį actą, klevų sirupą, įberkite česnako granules ir aitriosios paprikos miltelius. Viską gerai išmaišykite.

  3. Išimkite iš orkaitės briuselio kopūstus ir suberkite karijų riešutus bei spanguoles, užpilkite glazūrą bei dėkite dar pakepti apie 5-10 minučių. Patiekite dubenėlyje. Skanaus!

Receptą atsiuntė: Žavinta

Komentarai

Greita receptų paieška