Sočios pupelių salotos su prancūzišku padažiuku

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
8
Ingredientai:
  • Šparaginės pupelės (galai nupjauti), 2 pund.
  • Virti lęšiai, avinžirniai arba sojų pupelės, 2 stikl.
  • Plėšyti salotų lapai, 8 stikl.
  • Virtos/konservuotos pupelės, 1 skard.
  • Supjaustyti ridikėliai, 1 stikl.
  • Vidutinio dydžio pomidorai (perpjauti, be sėklų), 2 vnt.
  • Raudonojo vyno actas, 2 v.š.
  • Alyvuogių aliejus, 0,25 stikl.
  • Švieži smulkinti peletrūnai, 2 v.š.
  • Pomidorų pasta, 2 v.š.
  • Druska
  • Pipirai
  • Dižono garstyčios, 2 a.š.
Gaminimo instrukcija:
  1. Į karščiui atsparų dubenį įpilkite 0.25 stiklinės vandens, įberkite 1 šaukštelį druskos, sudėkite šparagines pupeles, pamaišykite, įkiškite į mikrobangų krosnelę ir kaitinkite nustatę maksimalią temperatūrą 3-5 minutes, arba kol šparaginės pupelės suminkštės. Atvėsinkite.

  2. Pasiruoškite padažą: pertrinkite elektriniu trintuvu pomidorus, pomidorų pastą, peletrūnus, aliejų, actą ir garstyčias. Atvėsinkite šaldytuve.

  3. Į didelį dubenį sudėkite plėšytas salotas, nusunktas pupeles, ridikėlius, lęšius, užpilkite pusę padažo, pabarstykite pipirais, išmaišykite ir patiekite su likusiu padažiuku.

  4. Viena porcija turi apie 180 kcal. Sotu, paprasta, greita ir labai skanu :)

Receptą atsiuntė: Evelina

Komentarai

Greita receptų paieška