60 g kambario temperatūros sviesto išplakite iki baltumo su cukraus pudra ir žiupsneliu druskos, įmuškite trynį, išmaišykite, ant viršaus pabarstykite persijotų miltų, kakavos ir krakmolo. Dar kartą permaišykite, jei reikia - pridėkite miltų. Tešlą įvyniokite į plėvelę ir padėkite valandai į šaldytuvą.
Paruoškite kremą. Sulaužykite tamsų šokoladą į dubenėlį, supilkite grietinėlę, įdėkite šaukštą sviesto, įstatykite į karšto vandens vonelę. Maišykite, kol šokoladas ištirps, iki vienalytės masės. Padėkite į šaldytuvą.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių, padalinkite tešlą į keletą dalių (kiek turėsite formelių), iškočiokite, išklokite, suformuokite kraštelius. Pridenkite pergamentiniu popieriumi, o ant viršaus paberkite pupų, kad geriau laikytųsi. Kepkite 15 minučių.
Paruoškite įdarą: ant silpnos ugnies ištirpinkite likusį sviestą, sumaišykite su kava, šokoladu ir cukrumi. Kai masė bus vienalytė, po vieną įmaišykite kiaušinius ir sudėkite šią masę į torčiukus (palikite vietos kremui).
Įkiškite kepti 10 minučių, atvėsinkite ir ištepkite kremu.
Prieš patiekiant rekomenduojama gerai atšaldyti.
Komentarai