Šokoladinis cukinijų keksas

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
8
Ingredientai:
  • Miltų, 300 gr.
  • Kakavos , 3 v.š.
  • Kepimo milteliai, 2 a.š.
  • druskos, 1 žiups.
  • sviesto, 100 gr.
  • Cukraus, 200 gr.
  • Kiaušiniai, 3 vnt.
  • Cukinija, 500 gr.
  • Apelsino arba citrinos žievelė (nutarkuota), 2 a.š.
  • Pieno, 4 v.š.
  • Cinamono, 1 a.š.
  • Vanilės ekstraktas, 1 a.š.
Gaminimo instrukcija:
  1. Cukiniją sutarkuokite smulkia tarka. Užpilkite šiek tiek vandens ir sudėkite į kiaurasamtį, palikite nuvarvėti, kol maišykite kitus ingredientus.

  2. Sumaišykite miltus, kakavą, kepimo miltelius, druską, cinamoną.

  3. Cukrų ištrinkite su sviestu, sumuškite kiaušinius po vieną ir vis perplakite. Į šią masę įmaišykite apelsino žieveles, vanilės ekstraktą, cukinijų tarkius. Permaišykite.

  4. Į cukinijų masę po truputį įmaišykite miltų mišinį. Vis pamaišykite, pilkite šiek tiek pieno, kad būtų lengviau sumaišyti. Tešla gaunasi tikrai tiršta, ją gan sunku maišyti.

  5. Tešlą sukrėskite į riebalais pateptą kepimo formą. Kepkite iki 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje apie 50 min.

  6. Iškepus dar apie 15 min. palaikykite formoje, tik tada išimkite. Prieš tiekdami galite apglazūruoti.

Receptą atsiuntė: Miglė

Komentarai

Greita receptų paieška