Šokoladinis kavos pyragas

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
6
Ingredientai:
  • Tamsus šokoladas, 180 gr.
  • Kapimo milteliai arba soda, 1 a.š.
  • Sviestas, 140 gr.
  • Rudasis cukrus, 200 gr.
  • Augalinis aliejus formai patepti
  • Stipri kava, 3 v.š.
  • Kakava, 3 v.š.
  • Kiaušiniai, 5 vnt.
  • Maltas muskatas, 1 žiups.
  • Miltai, 90 gr.
Gaminimo instrukcija:
  1. Užplikykite labai stiprią kavą. Šokoladą sulaužykite gabaliukais ir ištirpinkite karšto vandens vonelėje. Supilkite į jį kavą, po 2-3 minučių atsargiai išmaišykite.

  2. Sudėkite į karštą masę sviestą ir maišykite, kol jis ištirps.

  3. Įmaišykite išplaktą trynius.

  4. Išplakite baltymus, nenustodami plakti suberkite į juos muskatą ir cukrų.

  5. Atsargiai įmaišykite į šokoladinę masę. Suberkite persijotus miltus, kakavą ir kepimo miltelius, greitai išmaišykite.

  6. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo formą patepkite aliejumi, išklokite pergamentiniu popieriumi ir vėl patepkite, atsargiai sudėkite šokoladinę masę ir kepkite 35 minutes.

  7. Atvėsinkite, išimkite iš formos, pabarstykite kakava ir cukraus pudra, patiekite.

Receptą atsiuntė: Erika

Komentarai

Greita receptų paieška