Karšto vandens vonelėje ištirpinkite juodąjį šokoladą. Apkepkite nuplautas aguonas, 1 šaukštą atidėkite kremui.
Sudėkite į šokoladą sviestą, ištirpinkite.
Sumaišykite persijotus miltus ir kepimo miltelius.
Kiaušinius išplakite su cukrumi, supilkite aguonas ir miltų mišinį, 20 ml romo, išmaišykite (jeigu gaminate ir vaikams, romo nepilkite nei į tešlą, nei į kremą).
Sumaišykite su šokoladu, supilkite į riebalais išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą formą, kepkite apie valandą 160 laipsnių temperatūros orkaitėje. Atvėsinkite.
Ištirpinkite pienišką ir baltąjį šokoladą, supilkite grietinėlę, aguonas ir 50 ml romo. Išmaišykite.
Užpilkite šiuo mišiniu keksą per 2-3 kartus, atvėsinkite, supjaustykite ir patiekite.
Komentarai